V de Vendetta

V de Vendetta

Amb una mica de temps lliure he pogut acabar V de Vendetta, còmic de David Lloyd (dibuix) i Alan Moore (guionista) que m’ha apassionat com totes les coses que ha escrit aquest últim. Explica la historia d’un personatge, l’V, que planeja una venjança en el marc d’una societat anglesa totalitaria, posterior a una guerra on es van usar bombes atòmiques. El guió és genial, i els dibuixos perfectes per il·lustrar-lo. Al mig un personatge ultracarismàtic com l’V. I per rematar el bon còmic (Norma Editorial, uns 19 €) al final un molt interessant article de l’Alan Moore explicant el procés de creació de la sèrie. O de com les muses de la inspiració són habitualment sinònim de molt treball i molts cops de cap contra la paret. Fins no fa gaires anys no llegia còmics (des de l’època Asterix, Lucky Luke, Tintin…) i amb el megaclàssic The Watchmen (que en breu adaptarà a la gran pantalla el director de El mito de Bourne) em vaig tornar a aficionar.

Després, mirant que podia comprar després de l’Alan Moore (havent llegit ja Watchmen, La liga de los hombres extraodinarios i From hell), he descobert que probablement es faci una pel·li del còmic. A l’Alan Moore Fan Site expliquen que un director auxiliar de Matrix, un tal James McTeigue està mirant que aquesta sigui la seva opera prima. Ja li podrien haver donat a algú més fiable…

Ah si, bon any nou!

You may also like...

1 Response

  1. Edu ha dit:

    Jo fa temps que vaig llegir aquests còmics i van significar un canvi respecte tot el que havia llegit fins llavors. Com a minim, val la pena fer-hi una ullada.

    Jo estic esperant per si reediten Miraclemen (també de l’Alan Moore).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *