Archos 605 wifi

Archos 605 wifi

Em va morir definitivament l’iPod, després de 4 anyets de bon servei. I en comptes de comprar un altre iPod o esperar a l’iPhone, he volgut provar una altra marca, Archos, amb aquest model, el 605 wifi, de 30 GB de disc dur que ofereix les mateixes prestacions que un ipod pel mateix preu (300 euros) i algunes de més. Que diria que es posa a la venta a les tendes al setembre però que ja es pot comprar online a la mateixa web d’Archos o a tendes com Pixmania (una punta més barat).

Té un pantallot que es veu fantàstic de 4,3″ (800 X 480 píxels) i que és tàctil, amb una renglera de botons addicionals a la dreta de la pantalla per controlar sense tocar la pantalla. S’hi pot reproduïr música, veure vídeos (incloent divx, també amb subtítols externs .srt) o fotografies. A més, via wifi, pots escoltar la música o veure els vídeos que tens a l’ordinador, en streaming. També llegeix PDF. Només amb això ja em sembla més potent que l’iPod.

El producte val 300 euros i després hi ha un seguit d’afegits que has de pagar (per un cantó putada, per altra el preu base és molt competitiu). Els dos que criden més l’atenció són un plugin per navegar per Internet amb una versió del navegador Opera (que he comprat, 30 euros) i després un plugin + carcassa que et permet utilitzar l’aparell per veure vídeos a la tele o per gravar de la tele, amb una programació interactiva del què s’està emetent al teu país, que et pots descarregar via wifi.

Per passar música i vídeos ho pots fer amb el Windows Media Player (opció sincronitzar), que seria l’equivalent de l’iTunes amb l’ipod, o (que és el que faig perquè és més ràpid) copiar les carpetes amb les cançons o els arxius directament via MiPC, que és una cosa que no podia fer amb l’iPod. Ara entre WMP o iTunes, em quedo amb el segon. El divx el pilla molt bé i va fantàstica la opció de poder marcar un punt per continuar després des d’aquell quan tornis a posar la pel·lícula…

Algunes coses de l’interfície (haver de fer varis clics per anar d’un lloc a l’altre) em semblen millorables, però de moment l’experiència és molt bona. A l’espera de comprovar amb el temps com es comporta la bateria (segons diuen els d’Archos són 5 hores i mitja reproduint vídeo i unes 16 escoltant àudio, segur que serà menys), la cosa m’està convencent. Navegar per Internet va molt bé, fins i tot pot veure contingut flash (l’iPhone no ho fa, per exemple) i entrar a veure vídeos al youtube, que els pots posar a pantalla completa. El sistema per escriure funciona molt bé tant fent-ho amb les mans directament com amb el llapis tàctil. El bitxu aquest també té una opció que es diu “Widgets” que encara no està activada, però és de suposar que aniran traient cosetes lligades amb la connexió wifi.

És una mica més gran que l’iPod i diria que més pesadet (122 x 82 x 15 mm, 190 grams). Porta una funda per guardar-lo. També uns auriculars, que no són espectaculars de qualitat, però que ja fan el fet. Per carregar-lo es connecta a la USB de l’ordinador. Em falla que no porti una cosa per connectar-lo a la corrent, que si me’n vaig fora i no tinc ordinador, ja estic fotut.

PD: Si ja veia moltes sèries, ara podent-ne veure al metro…

You may also like...

7 Responses

 1. Jordi ha dit:

  Gran error això de que no es pugui endollar a la corrent, hauràs de proveïr-te d’un carregador usb o algo així que segur deu existir (?).

  Ja me l’ensenyaràs!

 2. sunxez ha dit:

  Sembla un bon aparell. La veritat és que fa pal gastar-se la pasta que val un ipod amb totes les pegues que aquest comporta (formats de vídeos, obligació de sincro amb iTunes…).

  I dius que aquest té Internet, navegador Opera i flash…

  S’empassa tots els formats de vídeo? i audio?

  Enhorabona per la compra!

 3. Roger ha dit:

  S’empassa uns quants per defecte (els més habituals) i després hi ha uns quants que necessites un plugin opcional perquè funcionin…

 4. Doc Moriarty ha dit:

  Collons!

  Tinc el Creative Zen Vision M de 60Gb, que té els mateixos avantatges que l’Archos respecte l’iPod però no navega per internet.

  Vagi amb compte de veure sèries pel metro. Quan hom s’hi concentra massa no se n’adona que hi ha algú altre preparant-se per fotre-li el reproductor i sortir corrent. Cregui’m.

 5. Roger ha dit:

  Jeje, si és un perill

 6. el meu ipod primer també es va fondre, vaig intentar canviar les piles perqué duresin mes i vaig trencar per on s’enxufava, ara tinc un disc dur amb 5000 cançons que no es poden escoltar, però puc dir que he vist un ipod per dintre

 7. mariabennassar ha dit:

  Jo estic farta dels Ipod.
  El meu també ha petat, tenia 2 anyets aprox.
  I n’he vist petar 3 més d’alguns amics.
  Estic indignadíssima. Com pot ser que un aparell que costa 300 euros tengui una durada de vida tan curta? És una estafa al consumidor!!! si pagues tant per una cosa hauria de funcionar!!!!
  Lo últim que m’ha passat és comprar-me una videocamara Sony semiprofessional que m’ha arribat hiperdefectuosa i en comptes de donar-me’n una de bona me l’arreglen. És a dir, que he comprat una màquina espatllada.
  què s’han cregut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *