Manifest “En defensa dels drets fonamentals a internet”

imprimeix
Per fi utilitzant el copy-paste de manera absolutament justificada 馃檪 I legal. Manifest que ha sortit a mitjans i blogs sobre el canvi de llei que prepara el Govern per bloquejar webs aix铆 com per la cara, motiu=pirateria.

Manifest “En defensa dels drets fonamentals a internet”

Davant de la inclusi贸 en l’Avantprojecte de Llei d’Economia sostenible de modificacions legislatives que afecten al lliure exercici de les llibertats d’expressi贸, informaci贸 i el dret d’acc茅s a la cultura a trav茅s d’Internet, els periodistes, bloggers, usuaris, professionals i creadors d’internet manifestem la nostra ferma oposici贸 al projecte, i declarem que…

1. – Els drets d’autor no poden situar-se per sobre dels drets fonamentals dels ciutadans, com el dret a la privacitat, a la seguretat, a la presumpci贸 d’innoc猫ncia, a la tutela judicial efectiva i a la llibertat d’expressi贸.

2. – La suspensi贸 de drets fonamentals 茅s i ha de continuar sent compet猫ncia exclusiva del poder judicial. Ni un tancament sense sent猫ncia. Aquest avantprojecte, en contra de l’establert a l’article 20.5 de la Constituci贸, posa a les mans d’un 貌rgan no judicial -un organisme dependent del ministeri de Cultura-, la potestat d’impedir als ciutadans espanyols l’acc茅s a qualsevol p脿gina web.

3. – La nova legislaci贸 crear脿 inseguretat jur铆dica a tot el sector tecnol貌gic espanyol, perjudicant un dels pocs camps de desenvolupament i de futur de la nostra economia, entorpint la creaci贸 d’empreses, introduint barreres a la lliure compet猫ncia i alentint la seva projecci贸 internacional.

4. – La nova legislaci贸 proposada amena莽a els nous creadors i entorpeix la creaci贸 cultural. Amb Internet i els successius aven莽os tecnol貌gics s’ha democratitzat extraordin脿riament la creaci贸 i emissi贸 de continguts de tot tipus, que ja no provenen prevalentment de les ind煤stries culturals tradicionals, sin贸 de multitud de fonts diferents.

5. – Els autors, com tots els treballadors, tenen dret a viure de la seva feina amb noves idees creatives, models de negoci i activitats associades a les seves creacions. Intentar sostenir amb canvis legislatius a una ind煤stria obsoleta que no sap adaptar-se a aquest nou entorn no 茅s ni just ni realista. Si el seu model de negoci es basava en el control de les c貌pies de les obres i en Internet aix貌 no 茅s possible sense vulnerar drets fonamentals, haurien de buscar un altre model.

6. – Considerem que les ind煤stries culturals necessiten per sobreviure alternatives modernes, eficaces, cre茂bles i assequibles i que s’adeq眉in als nous usos socials, en lloc de limitacions tan desproporcionades com ineficaces per a la finalitat que diuen perseguir.

7. – Internet ha de funcionar de forma lliure i sense interfer猫ncies pol铆tiques afavorides per sectors que pretenen perpetuar obsolets models de negoci i impossibilitar que el saber hum脿 continu茂 sent lliure.

8. – Exigim que el Govern garanteixi per llei la neutralitat de la Xarxa a Espanya, davant de qualsevol pressi贸 que pugui produir-se, com a marc per al desenvolupament d’una economia sostenible i realista de cara al futur.

9. – Proposem una verdadera reforma del dret de propietat intel路lectual orientada a la seva finalitat: tornar a la societat el coneixement, promoure el domini p煤blic i limitar els abusos de les entitats gestores.

10. – En democr脿cia les lleis i les seves modificacions s’han d’aprovar despr茅s de l’oport煤 debat p煤blic i havent consultat pr猫viament totes les parts implicades. No 茅s acceptable que es facin canvis legislatius que afecten drets fonamentals en una llei no org脿nica i que versa sobre una altra mat猫ria.

You may also like...

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *