200 bogeries perquè et quedis amb mi, Martín Piñol

ficha_libro200.jpgAl Martín Piñol el vaig conèixer a una festa a un pis. De cop em comenten que algú farà un monòleg. Esperava el pitjor, en general no acostumo a ser gaire fan dels que parlen amb suposat humor del què els hi va passar ahir pel carrer, amb excepcions. Però ell va fer un encadenat d’anècdotes catxondes brutals i ens tenia a tots rient. Després vaig veure que era un dels cracks del Paramount Comedy, entre d’altres multitasques.

Ara per fi i merescudament li ha arribat l’hora de la fama a lo gran. Megaweb que coincideix amb un hat-trick literari: llibre per nens La Laia i l’horripilant monstre del xampú, un per no tan nens Menudos chistes i aquest de la foto, 200 bogeries perquè et quedis amb mi (en català i castellà). Aquest llibraco l’he acabat aquesta tarda i l’elogiaré no només per amistat ni perquè em va regalar el llibre sinó perquè m’ha agradat molt. Em sembla una novel·la divertídissima, plena de frases brillants i situacions hilarants i més adjectius positius acabats en ants. El protagonista, un noi de gairebé 30 anys amb panxeta i poca habilitat amb el gènere femení, es diu com l’autor, i un dia fa un canvi radical a la seva vida, tirant-se a la vida de detectiu. Tot sigui per l’amor d’una dona. Un personatge neuròtic i hipocondríac, amb un cert punt de l’Ignatius de La conjura de los necios.

No vull enganyar ni promocionar-lo perquè és col·lega: m’ha agradat de veritat. A la web de Paramount Comedy permeten baixar-te un sampler en PDF per fer-se’n una idea abans d’invertir la pasta per Sant Jordi. I buscant Martin Piñol al Youtube hi ha tot de vídeos de monòlegs seus.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *