Música, MP3 & analfabetisme

Fa una estona estava donant voltes a un article a partir d’una afirmació del Miqui Puig a una roda de premsa dient que la generació MP3 eren uns analfabets musicals. No hi ha canvis a pitjor, penso. Que el públic més jove escolta molta porqueria que les ràdios i l’MTV repeteixen sense parar? Si, i jo també comprava discos de Rick Astley o CC Catch. Internet ens permet ser més cultes musicalment que mai. Tota la informació al nostre accés, els discos més remots són localitzables (i escoltables), bases de dades musicals consultables online. Canvien també les formes d’informació musical, amb un paper (cada cop més) important dels weblogs. Per això tinc un bon exemple. Weblog en català, de música, de gran gust, ben escrit i interessant: TagoMago. Probablement no coincidiré en moltes de les seves preferències musicals, però en traure bones lliçons i segur que algun descobriment que valgui la pena. En castellà hi ha per exemple el Pep Sounds.

You may also like...

7 Responses

 1. Esponjiforme ha dit:

  La veritat és que TagoMago està molt bé. Crec que és de les poques webs sobre música que parla dels Jethro Tull i no els posa a parir.

 2. nikto ha dit:

  Personalmente, Miqui Puig siempre me ha parecido un tontaina. x’D

 3. Cyteck ha dit:

  A mi personalment no m’agrada la música d’en Miqui Puig.
  Ni tampoc d’un llarg etc d’artistes habituals de la TV.

  Prefeixo coses mes electròniques i fins i tot gent com el colega
  MuSiK .
  La generació mp3 no es analfabeta es autodidacta.

 4. Pani ha dit:

  Hi ha gent que diu que beure cervesa fa crèixer la panxa però en el Miki Puig li fa créixer la tonteria, i en té molta de panxa! Només cal escoltar la merda de música que fot, putu pedant…
  Internet, pels que ens agrada la música i hi aprofondim, és un bé de Déu, pq l’accés que tens a informació i sobretot a música és immensa.

 5. Toni ha dit:

  L’únic analfabet aquí és Miqui Puig

 6. Zazu ha dit:

  Entenc el que vol dir el Miqui Puig, estem arribant al punt de que els musics o la música ens importen una merda.Ja se que els cd’s son molt cars i tot aquest rollo, però quan la música deixi de ser rentable, qui collons fará música el papa.Jo compro els cd perque apart de que la cualitat es millor, l’artwork per a mi té la seva importància, i vale potser soc un malalt però a mi m’agrada la música.Jo un cd ple d’arxius no em diu res

 7. ROCA ha dit:

  DONCS RES DIR QUE QUAN LA MUSICA DEIXI DE DONAR DINERS ELS QUE SOM MUSICS EN SEGUIREM FENT QUE ES EL NOSTRE OFICI. I SI ARA MALVIVIM PER POGUER SEGUIR TOCANT L´INSTRUMENT, DINTRE DE DEU ANYS TAMBE. LA LACRA ES LA INDUSTRIA, NI LA MUSICA , NI INTERNET, NI EL MIQUI PUIG.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *