Biografia de la fam

imprimeix
L’Amelie Nothomb ha estat avui per Barcelona presentant el seu últim llibre “Biografia de la fam” (Empúries). De les seves forma part del grup de novel·les autobiogràfiques: és a dir, la historia d’aquesta nena o dona tan excepcionalment intel·ligent i madura i profunda per la seva edat. I m’ha agradat molt: explica com va anar movent-se de pais en pais (japó, xina, estats units…) perquè el seu pare és consul. I a la vegada articula una visió de la vida al voltant de la fam. Fam d’aliments, d’amor… ella com la més voraç. És dels llibres d’ella que més m’ha agradat. I realment resulta sorprenent que sigui tot autobiogràfic, entre d’altres coses el seu alcoholisme infantil. Avui assegurava que tot el què hi diu és veritat. Però tampoc s’hi diu tot el què va ser. Per una opinió negativa sobre ella… l’Albert.

You may also like...

3 Responses

  1. Jacqueline says:

    I l’escena de les carpes a “La metafísica dels tubs”? I la xocolata blanca? I el pare que treballa a les clavegueres? I la pobra noia de les fotocòpies, neteja-lavabos, a “Estupor i tremolors”? Deu ser tot autobiogràfic o hi ha una mica de salsa?

  2. Roger says:

    A veure, ella deia que tot era cert respecte a aquest Biografia de la fam. Però imagino que també es deu referir als altres. Tampoc hi ha manera de comprovar-ho…

  3. pedro says:

    És increïble que Empúries i Anagrama estiguin portant els seus millors autors a presentar llibres a Barcelona. Un 10 per l’Herralde i el Folch.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *