El racó del Sikkim

Una troballa molt interessant, un restaurant petitó al que repetiré la visita. Es diu El racó del Sikkim (c/Padilla, 349, Tel 93 455 70 83) i hi fan especialitats de la regió del Sikkim. Que tal com explica molt bé (i en català) a la primera pàgina de la carta, és una petita regió entre el Nepal i Bhutan, que pertany a la India. Fan una cuina bastant semblant a la tibetana (he provat el Kailash), però amb les seves particularitats de la regió.

La especialitat són els momos (una espècie d’empanadilles fetes al vapor que no estan gaire lluny dels gyoza japonesos o els dim sum xinos), dels que n’hi ha 5 tipus diferents (porc, vedella, pollastre, verdures i espinacs amb formatges). Cada plat són 8 unitats, per tant és recomenable si ets uns quants començar compartint unes quantes varietats i després demanar segons plats… De segons és típic de la regió els estofats. També hi ha fideus, arrossos… Alguns van demanar per exemple carn feta amb carbassa. Jo vaig triar una vedella amb okra (verdura similar a la mongeta tendra, que en anglés es diu lady’s finger) que estava espectacular. La carn es desfeia a la boca. El pa tibetà és com el xino: pura xurreria…

Per postres ja t’avisen a la carta que ells no tenen la tradició de prendre’n però que han adaptat alguns gustos d’allà a postres d’aquí. Vaig prendre un pastís gelat de sèsam, coco i mongeta que estava boníssim. També hi havia els clàssics lassi (iogurt batut) de fruites.

També hi ha un menú degustació que feia molt bona pinta i que costava 28 euros (mínim dos persones). A nosaltres, anant a carta i tirant per vi de la casa i aigua (no desfassant pel cantó begudes) ens va sortir a 20 euros per cap.

Em deixava comentar el tracte molt agradable de la noia que porta les taules. A part de parlar molt bé el català, et donava molta informació sobre la cultura gastronòmica del Sikkim.

You may also like...

1 Response

  1. hermes ha dit:

    La noia es diu Txum i és la propietària junt amb el su marit (català).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *