Saltimbocca

Gairebé estrenant-lo (el van obrir dimarts), vam passar pel Saltimbocca, un restaurant de pizzes situat al c/Loreto, 22-26 (tel 933 637 215). Que és el lloc on el Fabian Martín, “el millor pizzero del món”, va intentar sense èxit obrir un restaurant a Barcelona. I on ara han reobert també en format pizzeria i sota la direcció de Jordi Vilà, cuiner de l’Alkimia. Tot i que hi han també amanides, pasta i carpaccios, ens vam decantar, com no, a la pizza.

Estan dividides entre les clàssiques i les seves creacions. El preu oscil·la entre els 7 euros i els 15. Nosaltres vam apostar per la de Ses Illes (sobrassada, figues, formatge de cabra, menta i taronja) i la tartar de salmó (amb salmó, alberginies, pepinillos, taperes, anèt i potser em deixo algun altre ingredient), les dos juraria que a 14 euros cada una. La massa, molt bona. Fina, fina, cruixent als costats. I el contingut, espectacular. En les dos. El salmó era fantàstic i es complementava en armonia amb la resta d’acompanyants i la boníssima sobrasada també lligava perfectament amb els sabors de les figues i el formatge. La menta i la taronja, més sutils, però un encert.

De postres vam demanar un canoli (4 euros), que és un dels meus postres idealitzats. Era bo, però tinc tant mitificats els que vaig menjar en un viatge a Sicilia que se’m van quedar a mig camí. A Barcelona, els que més m’han agradat, al Golfo di Napoli. Vaja, en general, molt recomanable pizzeria, de lo milloret que he provat a Barcelona. Ja hi tornaré per continuar investigant en les opcions de la carta. Entre les propostes “personals” n’hi havia una amb escalivada i mantega de tòfona i anxoves o una calzone amb cap i pota i alfàbrega i una de carn, amb panceta, pernil, chistorra i alguna cosa més. De cara al proper cop…

You may also like...

1 Response

  1. Mar ha dit:

    Li tinc moltes ganes, al Saltimbocca (a més, em quedat al costat de casa, +10 a la baconeria). El Fabián Martín, he llegit, es va barallar amb els socis, perquè el restaurant en sí diu que sí els funcionava bé, que se’n va anar més per temes interns que per manca de resultats. Taluec!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *