Black Crowes, Soulsavers & Brendan Benson

Un hat trick de discos nous que m’han convençut i que no paren de sonar al reproductor MP3:

Brendan Benson – My old new friends (escoltar a Spotify): el vaig descobrir a través dels Raconteurs i després em van encantar els seus discos en solitari (Lapalco, One Mississipi…). Ara, uns anys després, n’ha tret un altre, que és una col·lecció rodona de cançons amb melodies de les que es posen al cap. Power pop, o pop guitarrero, que va guanyant cada cop que l’escoltes.

Soulsavers – Broken (escoltar a Spotify): la veu de whisky i tabac negra del Mark Lanegan (Screaming Trees) es torna a posar al servei de les textures sonores dels Soulsavers. Aquí el resultat és encara millor que al disc anterior. Música fosca, nocturna, àspera, d’atmòsferes cinèfiles i lletres de cors trencats. Pel mig hi apareixen el Mike Patton (Faith no more) i la PJ Harvey.

The Black Crowes – Before the frost… until the freeze: un dels meus grups preferits, especialment en directe. I en directe van gravar aquest doble disc. En un estudi amb públic i durant 5 dies, executant aquestes cançons i retroalimentant-se amb la calor de la públic. En la versió CD (al vinil els temes van diferent) hi ha un primer disc, el Before the frost, més mogut i amb temes molt potents com Good morning captain o And the band played on. Té alguna baixada en el seu recorregut i alguna sorpresa com el disco I ain’t hiding. El segon disc, Until the freeze, és més tranquil, però més rodó, movent-se pels ambits del folk i la música americana d’arrel. El disc el van gravar a l’estudi del Levon Helm, bateria de The Band. Amb el vinil venen els dos discos. Si te’l compres en CD només un i l’altre te’l descarregues per internet.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *