Més sèries! Vikings, In the flesh, Hannibal

Finals de març havia de portar la nova temporada de Juego de Tronos (que ha començat amb un to semblant al de l’anterior temporada – moltes trames a seguir, algunes molt apassionants, altres no tant) i les últimes setmanes ens han regalat de propina unes quantes sèries interessants de seguir:

Vikings

Vikings: aquesta l’esperava com a aperitiu èpic de Juego de Tronos, amb poca confiança. Tema vikings en principi em tira prou, però no anava gaire convençut que un canal menys habituat a ficcions d’alta volada com History Channel se’n sortís. I si bé el primer capítol no em va acabar d’enganxar, la cosa ha anat a més i ja al cinquè tinc ganes terribles de saber com continua tot. Allà on Juego de Tronos té dispersió, aquesta és simple. Tenim una historia, tenim un bo (guaperilles exmodel de Calvin Klein), tenim un dolent (Gabriel Byrne). Tenim uns quants secundaris interessants (mencions especials pel monjo i el conseller gordet de barba) i una trama que va progressant i enganxant. Imatges espectaculars, pinzellades de mitologia nòrdica, batalles amb les dosis justes de sang i violència. Tinc ganes de veure com acaba tot plegat: ara anem a meitat de temporada (són 10 capítols) i sembla que ja ha renovat per una altra. Sincerament: no n’esperava gran cosa i al revés: em fa venir ganes de treure la destral i començar a tallar troncs mentre bec hidromiel.

In the Flesh: una altra (i van…) gran mostra de les sèries curtes de televisions britàniques. Aquesta són 3 capítols només i va de zombies. El tema d’entrada em tirava enrera, que n’estic una mica saturat, però aquesta està  molt ben resolta i aporta punts diferents, com l’aparició d’uns zombies mig curats per la medicina i els seus problemes d’integració en la societat, que no els accepta. Suma-li el component homosexual zombie (que no sé si havia sortit abans a algun lloc) i ja tens una cosa nova. Tan curteta, se’m feia difícil no recomanar-la. El protagonista és Gerard Deulofeu, del Barça B.

Hannibal: de regal aquest cap de setmana ha començat una altra sèrie d’assassins en sèrie. Només se n’ha emès un capítol però les sensacions són completament oposades a The Following, que tocava el mateix tema però d’una manera patillera, forçada, que no em va donar ganes de continuar després del primer episodi. Hannibal ens explicarà la (pre) historia de l’Hannibal Lecter. Aquí no hi ha Anthony Hopkins, però si un Mads Mikkelsen (el dolent de Casino Royale) amb una cara prou enigmàtica com per encaixar com un guant al paper. A la sèrie veiem la ment brillant del Dr. Lecter i a davant un especialista en assassins en sèrie que tampoc es queda curt traient conclusions allà on els altres són incapaços de veure res. Ja veurem com continua (cal no oblidar que el creador de la sèrie estava implicat en Heroes, bon exemple d’anar de més a menys) però de moment sembla prou apassionant.

You may also like...

1 Response

  1. Marc ha dit:

    molt bon encert In the Flesh, la de vikings l’he deixada a mitjan episodi de sa primera de fa uns dies, perqué no m’estirava prou

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *