Apunts de Menorca

He anat ja forces cops a Menorca (de les Balears és la que m’agrada més) i ara mirava que al blog no en tenia escrit res. El què escric aquí en la part de viatges em serveix per refrescar records per una banda i per tenir a mà informació útil si hi torno. I no sé perquè amb Menorca no ho havia fet i aquest any per exemple estava intentant recordar un restaurant a prop d’una platja que em va agradar molt i no recordava ni un ni l’altre 😛 Així que aprofito i apunto quatre coses interessants d’aquesta darrera visita, on a més de coneixements previs he comptat amb els consells d’un amic insular, el Bersio.

De platges: excepte visita a Cala Pregonda, la resta he fet platges del sur. La cosa era seguir la tècnica de mirar d’on bufa el vent (amb webs com Wind finder) per evitar platges on la direcció del vent hi porti les meduses. I la tècnica ha estat exitosa. Al sur hi ha cales populars ben xules com la Macarella, Turqueta, Son Saura o Mitjana, però ara a l’agost no són la millor opció per la quantitat excessiva de gent que s’hi troba. En canvi, a les de caminar, tot i que prou plenes s’hi estava més a gust. Vaig repetir d’altres anys Trebaluger (mitja horeta des de Cala Mitjana), molt guapa -i amb una bona  zona per dinar a l’ombra i amb vistes a un riu caminant una miqueta-. I també vaig anar a Cala Escorxada, fantàstica, on arribes després d’un bon camí d’una horeta. Binigaus (aquí sota a la foto) és una a la que és senzilla d’arribar en cotxe (parking a Santo Tomàs) i si camines una mica et trobes encara amb poca gent i un mar blau blavíssim. I si encara camines més arribes a cala Escorxada.

binigaus

De dinar entrepà a la platja: pels mandrosos de preparar-se l’entrepà, hi ha un bon lloc per comprar-ne a la sortida de Ciutadella (a la rotonda del cavall), Cal Bep. Bon preu, entrepans de pa amb tomàquet ben potents. Agafa tanda, que davant teu probablement tinguis una dotzena de persones. Amb variants menys habituals en forns com els de calamars o els de llom arrebossat.

De restaurants: un de popular i bo per Ciutadella és l’Hogar del pollo, un gallec que està absolutament ple per la nit. Vam aconseguir sopar-hi encabint-nos a la barra. El Cas Consol té unes bones vistes del port i unes bones croquetes de sèpia, però els segons no ens van entusiasmar tant. I molt molt recomanat: Ca N’aguedet (fotos) a Es Mercadal per fer plats de cuina tradicional menorquina (vaig prendre un fantàstic arròs de la terra -fet amb blat fregit i carns vàries-) i Sa Pedrera des Pujols (fotos) per un estil més sofisticat de cuina menorquina: aposta pels productes de l’illa i reinterpretació de receptes tradicionals. El vaig localitzar per un ampli elogi a El mundo, en un bon article que recull recomanacions de locals de l’illa que cal tenir guardat. El cuiner d’aquest Sa pedrera té un blog interessant amb articles i receptes.

De gelats: els de Sa gelateria, que tenen vàries botigues a Ciutadella i també a altres punts de l’illa estan collonuts. Fantàstics els de figat o mora.

De sortir de marxa: la zona del port de Ciutadella és molt xula. Vam repetir varies vegades al Jazzbah, que la selecció musical a moments era rockerament prou interessant! Per fer una copa en un lloc amb molt encant, a Ciutadella, La Margarete, una terrassa interior amb un arbre gegant.

De sobrassada: un bon lloc on comprar-ne de bona i barata és al súper del carrer Captius de Constantinopla, 63 (Ciutadella) Que sembla un súper normal i corrent de tota la vida, però els embotits se’ls fan ells!

De llogar un cotxe: el vam agafar amb Goldcar, però no el recomano. Sembla el més barat d’entrada, però cal mirar el què costa després si li sumes l’assegurança a tot risc (la bàsica no cobreix res, ni ratllades) i el tema que has de pagar el dipòsit ple (els de davant es queixaven que volien comprovació que realment estava ple del tot) i tornar-lo el màxim de buit. I si no hi estàs masses dies és probable que no et doni temps a gastar-lo tot.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *