El Pare Noël contesta – Aupa marketing viral

Ara per vàries coses de feina tinc el tema del marketing viral molt present. Això del MV, la wikipedia ho defineix com a “El marketing viral y la publicidad viral son términos empleados para referirse a las técnicas de marketing que intentan explotar redes sociales preexistentes para producir incrementos exponenciales en “conocimiento de marca” (Brand Awareness), mediante procesos de autoreplicación viral análogos a la expansión de un virus informático.”

A mi campanyes com el Amo a Laura de la MTV o el Subservient Chicken de Burger King m’han flipat molt. En el fons per fer una campanya bona no importa la potència de la marca o el pressupost que hi destinis sinò la IDEA que farà que gent de tot el món flipi i decideixi enviar-ho als amics per mail o explicar-ho als seus blogs. Tinc la idea d’anar comentant campanyes virals d’aquestes que m’agradin per aquí, també per tenir-ho guardat per mi. He creat una categoria “Viral”. D’aquestes setmanes nadalenques m’han impactat un parell:

Elf Yourself: o fot la teva cara amb el friki que balla. M’ha arribat moltíssims cops per mail i inclús ho ha vist gent no massa ficada en les frikades de la xarxa.

Papa Noel digame: els de Bassat & Ogilvy han creat una historieta molt potent. Diuen que han trobat el Pare Noel, que tenen el seu telefon. Veus el vídeo de la casa del Pare Noel i quan truques, et sona el telefon des de la casa i es posa el mateix senyor de vermell al telèfon. No acabo d’entendre com lliguen el teu telèfon amb el que veus a l’ordinador… (actualitzo: si, donante cada cop que entres un numero de telefon diferent)
I un parell d’exemples més castizos:

La niña de la mermelada: anunciava que tal dia traurien a la llum el famòs video-llegenda urbana del Ricky Martin, la nena, el gos i la mermelada. El 15 de desembre ho havien de fer, però encara esperem. Hi ha un trailer. No sé que anuncien.

Quienes fueron: la campanya semi-frustrada d’Antena 3 per promocionar els nous capítols de Manos a la obra, parlant dels misteriosos ocupants de l’edifici Windsor. Que pels comentaris del seu blog sembla que no ha fet gaire gracia.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *