Black Mirror

Per escriure aquí de sèries normalment espero a tenir-ne unes quantes que vagi seguint i m’agradin per parlar-ne, però entre Nadal i Sant Esteve he aprofitat per ventilar-me una minisèrie britànica i de 3 episodis que m’ha semblat tan brillant que tenia ganes de recomanar-la ja. Tres epidosis que no arriben a les tres hores en total: no hi ha excusa per no veure-la aquests dies de vacances (alguns), família i àpats excessius.

Són tres capítols independents, com tres migmetratges de la ciència ficció que m’agrada. Propera, “real”, la que em va encantar a pel·lícules com “Hijos de los hombres”. Bé, de fet no és l’únic tipus de ciència ficció que disfruto, però si que em fascinen les històries que profetitzen un futur no gaire llunyà del que vivim. El primer episodi no deixa de tenir molt poc o res de futurista. És una fàbula sobre com reaccionaria el país -a nivell televisió, a nivell xarxes socials…- davant d’un esdeveniment molt extraodinari, com que el primer ministre es vegi obligat a pràcticar el sexe amb un porc davant en directe per televisió.

Els altres dos són més identificables ràpidament com a ciència ficció. Un sobre un món on es depén completament dels estímuls audiovisuals externs, amb paper estrella per un programa a l’estil Operación Triunfo. Com això que fem d’estar tot el dia enganxats al mòbil fins i tot quan tenim persones a prop, però multiplicat per 1000. L’altre gira al voltant dels records i com ens canviaria la vida el poder enregistrar-los perfectament i tornar a ells, reveure’ls sempre que volguem. Un perill. Espero que alguna ment brillant del Channel 4 decideixi tirar endavant més episodis de Black Mirror. I posats a demanar, que alguna cadena d’àmbit espanyol es plantegi perquè no es poden fer sèries de bon nivell aquí com les minisèries britàniques, que no paren de fer-ne una de bona rere l’altre (nota: la setmana que ve arriba la segona temporada de Sherlock).

Crèdit a la recomanació: el Marc Pastor (@DoctorMoriarty) via twitter. La va elogiar tant que la vaig haver d’avançar per davant d’altres que tenia pendents!

You may also like...

2 Responses

  1. Joan Victor ha dit:

    Prenc nota! 3 horetes q segur q passen volant! he llegit que es dels creadors de Dead Set, algu ha sentit parlar-ne?
    I ja de pas, m´acaben de recomanar United states of Tara, d´una noia amb personalitats multiples q pinta prou be!

  2. Roger ha dit:

    Si, és dels mateixos. Dead set la vaig començar però no em va acabar d’atrapar… i la de United States of Tara no l’he tastatª!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *