Llamps i trons, quina refotuda bona sèrie de pirates!
Acabades vàries sèries que seguíem (molt bé American Gods, tota una decepció la tercera de Fargo) buscàvem alguna sèrie refrescant per combinar amb la densitat, profunditat i exigència de Twin Peaks (que és el millor que he vist en televisió en molts anys). Amb l’estiu trobo que hi lliguen les històries de pirates i al Netflix hi havia Black Sails que apareixia de tant en tant entre les recomancions. Si no l’havia vist abans era perquè estava convençut que n’havia vist el primer episodi i no em va convèncer gens. Estava equivocat, perquè em confonia amb una altra sèrie de pirates en la que sortia el John Malkovich, Crossbones.
Aquesta de Black Sails explica la història del capità Flint abans de tot el què passava a L’illa del tresor de l’Stevenson, un dels clàssics de la literatura d’aventures (que hem aprofitat per revisionar en film, en la correcta versió de l’any 90 amb un jovenet Christian Bale que ja feia veu profunda de Batman). A la sèrie ens trobem un capità Flint, el principal protagonista, que d’entrada -són 4 temporades- va a la recerca del tresor d’un galeó espanyol, l’Urca de Lima.
Hi ha pirates, hi ha abordatges, renecs, sang i rom. Hi ha escenes espectaculars al mar, una fotografia molt cuidada i un bon ventall de personatges amb molta força, apart del Flint. Els altres comandants de vaixells pirata, alguns membres de la seva tripulació o fins i tot uns quants personatges femenins molt potents (discutíem un dia d’aquests si en aquella època hi devien haver realment dones amb tanta força i respectades pels homes), una d’elles la que controla Nassau, la zona de parada dels vaixells pirates.
A més dels personatges literaris (els de l’illa del tresor com el Flint i el Long John Silver), surten molts noms de pirates que van existir com el Charles Vane, Jack Rackham o l’Anne Bonny. Se n’agafen noms i algunes característiques que es coneixien, però la seva biografia i relat es transforma del tot per adaptar-se al què s’explica a Black Sails.
Ultims comentaris al blog