Metal evolution: la història del jevit

L’he vist ja fa un temps, però m’havia quedat pendent de recomanar  una sèrie documental sobre la història del heavy metal. Es diu Metal evolution i l’ha fet un tal Sam Dunn, que pels que siguin amants dels sons metàlics potser els sonarà d’un documental de prou anomenada al món jevit, de títol “Metal: a headbanger’s journey”. I també d’un de molt interessant sobre la banda canadenca Rush “Beyond the lighted stage”.  Un altre que es diu “Global metal” no he tingut ocasió de catar-lo.

La sèrie repassa en 11 episodis la història del metal transitant per diversos subestils. En els primers capítols, dels millors, es centra en els començaments i després ja va saltant a capítols dedicats a un subestil musical: trash, glam, nu metal, power metal… La llista d’estils als que ha donat el seu capítol és discutible i particularment hi trobava a faltar el black/death, però mentre escrivia això, he vist que es va fer un capítol dedicat al metal extrem un cop ja acabada la sèrie. Així que callo les queixes.

Cada capítol té una bona llista de convidats i de moments musicals molt disfrutables, que ens expliquen de forma amena el periode de la historia metal·lica. En el dedicat al trash, un dels millors, trobem als precursos Mötorhead i una entrevista amb el seu bateria, que va ser el que va inaugurar el doble bombo així una mica de casualitat (vídeo – goita el Lemmy que jove!). En alguns capítols es nota que el tema li tira menys al Sam Dunn i li posa menys passió, com són els casos del glam, el nu metal i el power metal (un capítol que vaig acabar veient per completisme, perquè l’estil m’interessa poc o gens). Però en general és una bona diversió i una estona televisiva de canya i distorsió.

Si teniu curiositat, els capítols són fàcils de localitzar. Inclús al youtube on n’hi ha uns quants de subtitulats al castellà. A sota hi ha el primer:

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *