Esmorzar de bastonets: Kai Xuan (Ca’l Joan)

Al Chinatown barceloní que cau a prop de l’estació del Nord hi ha un bon nombre de restaurants dels que ara s’anomenen xinesos-xinesos. Més “autèntics” que els de decoracions de cartró-pedra de tota la vida i amb unes cartes molt més variades. Abans teniem tendència a anar al Chen Ji (Ali Bei, 65), restaurant on es menja bé, barat i ràpid. I que acostuma a estar molt ple, tot i ser ben gran. Últimament ens hem aficionat al Kai Xuan (Ca’l Joan l’hem catalanitzat), més petit que l’altre, (una mica ) més net, amb bon nivell de menjar i algunes opcions gastronòmiques ben interessants.

Una és la d’anar-hi de bon matí i fer-hi un esmorzar de forquilla a la xinesa, és a dir un esmorzar de bastonets. Al KaiXuan (tenen web i s’hi pot consultar la carta!) tenen un horari molt ampli: de 9 del matí a 12 de la nit! Si hi aneu al matí podeu demanar que us ensenyin la carta d’esmorzars.

Esmorzars de bastonets al KaiXuan

Com veieu, preus contingudíssims (és habitual acabar ben ple i no arribar als 10 euros per cap) i una bona varietat per canviar dels esmorzars habituals. Quan fa fred, una bona selecció de sopes, però cal no perdre’s els gegants panets al vapor: tant el de carn com el de vegetals són fantàstics.

Panet vapor

Els xiao long bao no ens van agradar tant com aquests dos i encara queda pendent demanar algun dia el dabing, un estil de crep xinesa (segons llegeixo, típic de Shangai).

No cal quedar-se només amb la carta d’esmorzar, també podeu accedir a la carta de dinars i sopars i triar una sopa amb fideus, arròs fregit o plats de carn. De l’últim cop que hi vam anar a dinar, recordo molt bo el plat d’albergínia (foto a sota). I opcions amb fideus, sempre seran una bona elecció, que se’ls fan ells!

Albergínia al KaiXuan

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *