El London Mule de l’Elephanta
Que aixequi la mà qui no hagi fet un gintònic a aquest local tan acollidor de Torrent d’en vidalet 37 que es fa dir Elephanta! Fa 13 anys allà hi viva una teteria i el local se’l va quedar la Núria. Ella no tenia res a veure amb els bars o les cocteleries: graduada en comerç internacional, feia de consultora d’empreses fins que un tema personal va fer que deixés la feina, es replantegés la vida i se n’anés a fer cooperació a Amèrica Llatina. Va tornar 4 anys després, amb la idea d’obrir un negoci i la cerca la va portar al local de Torrent d’en Vidalet.
De com gestionar una empresa en sabia, però s’ha hagut d’anar formant en restauració, no havia treballat mai a cap bar. El què ja devia tenir de sèrie és una bona intuïció. A la que uns quants clients li van demanar un gintònic amb cogombre, va veure que allà hi havia alguna cosa i va decidir apostar per les ginebres. Quan el tsunami del gintònic va arrencar, ells i algun altre pioner, com el Xix Bar a Sant Antoni, ja tenien la taula de surf preparadíssima per cavalcar l’onada. L’aposta va anar tan bé que l’Elephanta el van anar recomanant a molts mitjans, fins i tot a guies estrangeres!
Tot i que encara tenen fama els seus gintònics, aquests han anat perdent una mica de pes. El Jaume, que és l’encarregat de l’Elephanta des de fa un any, em diu que ara els gintònics són un 50% de les comandes, la resta són altres còctels. A l’apogeu gintoniquero se n’anava potser a més d’un 90%! Tenen la teoria que gràcies al gintònic molta gent ha descobert la gràcia de còctels i combinats més enllà del cubata de tota la vida.
El London Mule
Un glop ben refrescant! A més dels gintònics una de les opcions que tenen més sortida a l’Elephanta són els Mule, variacions del Moscow Mule, un còctel amb dècades d’història que es fa amb vodka, refresc de gingebre (ginger beer) i llima.
El London Mule és un Mule que es fa amb ginebra enlloc de vodka. Ells trien la ginebra Ophir, la més especiada de la llarga varietat que tenen. Al got, a més de la ginger beer (ells fan anar Le Tribute) i la llima habitual dels mule, l’acompanyen el pomelo, la taronja i una mica de pebre negre.
Aquest còctel és una de les opcions més senzilles de preparar que tenen, i queda ben refrescant i cítric, amb el picant del gingebre. A més, ve en el got especial en el qual venen els Mule, una copa de coure, que permet mantenir molt bé el fred.
Els demano a la Núria i el Jaume que em recomanin els seus còctels preferits: ella es mou entre el Moscow Mule i el Negroni, el Jaume aposta per l’Aviation.
Com els ha anat amb la pandèmia?
En el seu cas, patint molt, són un perfil de negoci d’horari nocturn i han hagut d’estar tancats molt temps. Després per l’aforament, al ser un local petit, tampoc podien tenir gaire gent. I a més, hi ha la por de moltes persones, especialment durant els punts àlgids de les onades, a estar a un espai interior. Per rematar-ho, tot i complir el què es demanava no els van concedir la terrassa, que ha estat el salvador per alguns negocis de restauració del barri. Ni amb els Ertos han tingut sort, el Jaume no l’ha pogut cobrar. Per trobar un aspecte positiu, la propietària del local, que té la farmàcia a la cantonada, ha estat comprensiva i els ha ajudat.
Ara que poden obrir no estan ni a la meitat del que podien fer abans del coronavirus. Se suma que els dies forts tenen menys aforament i han de tancar més d’hora i que els fluixos omplen menys perquè hi ha gent temerosa d’estar a interior, que no hi entra. Han intentat fer vermuts, però es fa difícil canviar de registre, perquè la gent no et té en compte!
Estan agraïts, però, a la gent del barri i ara compten amb l’impuls que dona haver canviat l’equip de darrere la barra aquest darrer any, que els ha donat una energia necessària.
Què ens recomana de menjar pel barri?
La Núria, tot i que no viu al barri, em diu ràpidament un parell de restaurants que també ens agraden molt: la Panxa del Bisbe i la Polleria Fontana, que el tenen ben a tocar.
Ultims comentaris al blog